Володимир Зеленски никога не е бягал от търсенето на мир.

...
 Володимир Зеленски никога не е бягал от търсенето на мир.
Коментари Харесай

Край на войната: Колко близо до мира са Русия и Украйна?

 

„ Володимир Зеленски в никакъв случай не е бягал от търсенето на мир. Но незабавно идва въпроса при какви условия? Засега единствено се приказва за мир. Владимир Путин желае да се случи по съветските условия. Това не е задоволително. “

За всички нас ще бъде наслаждение да установим мир, декларира украинският президент

Това сподели в предаването „ Тази заран “ някогашният дипломат на България в Съединени американски щати Елена Поптодорова. Заедно с нея в студиото тематиката разяснява и някогашният министър на защитата Николай Свинаров.

„ Опити за помирение и преустановяване на военните дейности се вършат от началото на експанзията на Русия в Украйна. Прякото присъединяване на международните водачи в срещата на върха в Швейцария от голяма важност. Ние още не знаем дали на срещата ще участват воюващите страни “, сподели Свинаров.

 Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София? 3 мин. Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София?  Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити 1 мин. Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити  Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата 3 мин. Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата  Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили 8 мин. Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили  Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “ 3 мин. Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “  Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас? 3 мин. Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас?  Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София? 3 мин. Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София?  Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити 1 мин. Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити  Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата 3 мин. Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата  Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили 8 мин. Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили  Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “ 3 мин. Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “  Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас? 3 мин. Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас?

По думите му наличието на Джо Байдън и Си Дзинпин ще бъде безпредметно, в случай че Путин отсъства, което е евентуално.

„ Във всеки случай би трябвало да се откри механизъм за преустановяване на военните дейности и то при едни обективни правила “, добави той.

Според Елена Поптодорова Путин отхвърля присъединяване досега.

Снимка: bTV

„ Това, което знаем, е, че са правени многократни опити да насочат тази покана и тя е била изрично отхвърляна. Кремъл не договаря с всички участници. Кремъл договаря със сериозния си конкурент – в тази ситуация Съединените щати. Цялата лексика на Путин е ориентирана към това Зеленски да бъде изцяло подценен като президент, а Украйна даже не се счита за независима страна от самия него “, разяснява тя.

Той желае да се признаят сегашните линии на бойното поле

Николай Свинаров разясни, че в последните месеци връзките сред президента на Китай Си Дзинпин и съветския президент Путин не водят до мнението, че връзките им са доста сближени.

„ Очевидно провеждането на срещата в Швейцария през юни ще даде тенденция накъде вървят диалозите. Си е заявил близки връзки с Путин, само че той доста внимава по какъв начин вървят връзките му и с Европа и със Съединени американски щати. Затова ще прегъва пръчката, само че няма да разреши тя да се счупи “, разяснява Елена Поптодорова.

Двамата насочиха рецензии към президента на България Румен Радев заради отсъствието му по време на Парламентарната асамблея на НАТО, която се организира у нас.

" Аз съм кардинално изумен, в съответният случай не за първи път във връзка с президента Радев. Приех по някакъв метод като някогашен боен министър, че военните могат да бъдат и положителни дипломати, само че това изрично не се отнася за всички военни ", сподели Свинаров.

Снимка: bTV

Според него позицията на президента Радев, доста припомня на тези политически сили, които се афишират за русофилски в страната.

„ Русофилски дори не е точна дума, тъй като всеки от нас по някакъв метод е русофил, само че това не значи, че би трябвало да застава зад една безусловно противозаконна експанзия, която Путин реализира в Украйна “, добави някогашният министър на защитата.

Актуалната тематика в Будапеща е изявлението на Орбан, че страната обмисля преоценка на участието си в НАТО

Според Елена Поптодорова отсъствието на президента Радев от България тези дни е крещящо.

„ Парламентарната асамблея на НАТО в София е неповторим конгрес в неповторимо време. И неповторима опция за България. Тук имаме представители на 32-те страни, членки на НАТО, плюс 25 партньорски страни. Това са депутати, представляващи 1 милиард души. И да пропуснеш опцията да приказваш пред тях, това е най-тревожното ", акцентира тя.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР